Дълговото споразумение на стойност 45 милиарда долара между Аржентина и Международния

...
Дълговото споразумение на стойност 45 милиарда долара между Аржентина и Международния
Коментари Харесай

Споразумението между Аржентина и МВФ остава без промени

Дълговото споразумение на стойност 45 милиарда $ сред Аржентина и Международния валутен фонд (МВФ) няма да бъде променено. 

Това съобщи аржентинският министър на стопанската система Мартин Гусман след срещата си с ръководителя на МВФ Кристалина Георгиева, заяви " Ройтерс ".

" Няма да променяме задачите на програмата с МВФ ", сподели Гусман пред локалните медии.

Левоцентристкото перонистко държавно управление на южноамериканската страна, водено от президента Алберто Фернандес, сключи съглашение на равнище личен състав с интернационалния заемодател при започване на март, с цел да избегне несъблюдение.

Сделката излага нов график на финансиране за интервал от 30 месеца, който да размени провалена стратегия от 57 милиарда $ от 2018 година, която страната производител на зърно не беше в положение да изплати след години на криза, възходяща инфлация и бягство на капитали

Въпреки това Гузман предизвести, без да дава повече детайлности, че ще има смяна в акцента, с цел да се концентрира върху мрежата за обществена сигурност заради последствията от войната в Украйна, която провокира международна инфлация.

Аржентина от дълго време страда от извънредно висока инфлация. Войната обаче докара до скокове на цените и в Аржентина, както и в огромна част от Латинска Америка.

Инфлацията в Аржентина през 2021 г. надхвърли 50 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР